مسوول نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: الگوی "مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی" که پایه و اساس شکل گیری این نهاد است، الگوی مردمی است که نیاز به حمایت مسوولان استان دارد.

به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، علی اکبر لبافی افزود: الگوی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی که در سال ۱۳۹۷ توسط استاندار وقت خراسان رضوی اجرایی شد و نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان نیز بر پایه آن شکل گرفت، تاکنون توفیقات بسیار داشته است.

وی ادامه داد: ۱۷۱ معین اقتصادی با محوریت بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ و نهادهای عمومی ذیل این الگو تشکیل شده و مسوولیت توسعه کسب و کار در مناطق محروم را برعهده گرفتند و تاکنون بیش از هفت هزار کسب و کار را در استان تعریف کرده اند که از این تعداد حدود پنج هزار کسب و کار به بهره برداری رسیده است.

مسوول نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: معین های اقتصادی، این کسب و کارها را در سامانه مربوطه در نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی به ثبت می رسانند و توسط این نهاد بررسی می شود، اما قبل از آن اطلاعات مربوط به هر کسب و کار توسط معین اقتصادی به کارتابل فرماندار ارسال و پس از بررسی و تایید آن به نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی ارجاع می شود.

وی افزود: در دوره مدیریت جدید استان دستوری برای پیگیری این موضوع و بررسی کسب و کارهای ارسال شده توسط معین های اقتصادی به فرمانداران از سوی مدیریت عالی استان ابلاغ نشده است.

لبافی ادامه داد: الگوی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی منطبق بر بندهای ۲۰ و ۲۱ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و احیای مسوولیت های اجتماعی شرکتی و نهادی ( CSR)  است و برنامه عملیاتی برای آنها به شمار می رود، این برنامه نه پول و نه تحکم دولتی دارد و یک اقدام نیکوکارانه و برای مردم است و حدود ۹۵ درصد از معین های اقتصادی آن از بخش خصوصی هستند.

وی گفت: چند هفته قبل نیز الگوی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی در شورای معاون اول رییس جمهوری مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت، برخی استانها نیز از این الگو استقبال کرده و آن را اجرایی کرده اند، با این حال این الگو در خراسان رضوی قدری مهجور مانده است.

مسوول نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی افزود: الگوی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی طی نشستی با حضور برخی استادان دانشگاه های فردوسی مشهد و اصفهان مورد نقد و بررسی قرار گرفته و ضعفها و نقاط قوت آن احصا شده است.

وی ادامه داد: در صورتی که این الگو مورد حمایت مسوولان عالی رتبه قرار گیرد، مدل موفقی است که در آن بنگاه های اقتصادی علاوه بر توسعه خود به توانمند سازی مردم مناطق پیرامونی در راستای ایفای مسوولیت های اجتماعی خود می‌پردازند.

لبافی گفت: در این الگو به دنبال این هستیم که یک اقتصاد جدید به نام اقتصاد روستا و ظرفیت مازاد بر آنچه از طریق دولت ها و نهادهای حمایتی وجود دارد، ایجاد کنیم.

طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج کرمان به ابتکار علیرضا رزم‌حسینی استاندار وقت خراسان رضوی به عنوان برنامه عملیاتی در چارچوب تحقق اقتصاد مقاومتی از سال ۱۳۹۷ در این استان به اجرا گذاشته شد.

این طرح سه ضلع “کارگزاران حکومتی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی” دارد که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند. 

در این چارچوب اشخاص حقوقی و حقیقی توانمند از هر دو بخش خصوصی و دولتی در قالب «معین اقتصادی» عهده‌دار تامین سرمایه و اجرای طرح‌های اشتغالزا با استفاده از ظرفیتهای محلی در محدوده مشخصی از استان یا شهرستان هستند.

«معین‌های اقتصاد مقاومتی» همچنین ارایه آموزش‌های های حوزه کسب و کار، تسهیل سرمایه‌گذاری و توانمندسازی مردم در مناطق شهری و روستایی و توسعه اقتصادی منطقه را بر عهده داشته و موظف به شناسایی ظرفیت‌های مناطق زیرپوشش، ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و اشتغال‌زایی می‌باشند.

در این ارتباط نهادی نیز با عنوان «نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی» تشکیل و فعال شده که وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه‌ها و عملکرد معین‌ها، پیگیری امور اداری و مشکلات معین‌های اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است.

  • منبع خبر : ایرنا