طرح «نشاط معنوی» ۱۴۰۱، از اول تیرماه تا ششم مردادماه اجرا خواهد شد و مخاطبین آن دانش‌آموزان رده سنی هشت تا ۱۸ سال هستند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت:با بیان اجرای طرح تابستانی «نشاط معنوی» ۱۴۰۱ اعلام کرد: غنی‌سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان یکی از راهکارهای موثر در ایجاد آرامش و سلامت روانی خانواده و جامعه بوده و در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش مهمی ایفا می‌کند.

حجت الاسلام غلامرضا عادل در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرناگفت: اگر دلسوزان نسل جوان، برای آینده‌سازان انقلاب اسلامی برنامه‌ای نداشته باشند، دشمنان این خلاء را پر کرده و آنان را به برنامه‌های خود مشغول خواهند کرد؛ لذا ضروری است ادارات کل اوقاف استان‌ها و ادارات اجرایی با همکاری مراکز افق با اجرای هوشمندانه طرح تابستانی «نشاط معنوی» در آستان مقدس امامزادگان نسبت به اجرای هرچه بهتر برنامه‌های‌ این طرح اهتمام ویژه‌ای مبذول دارند. ‌

وی ادامه داد: تعمیق باورهای دینی و ترویج معارف اسلامی با استفاده هوشمندانه از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان، استفاده از ابزارهای روز و روش‌های جذاب همانند ظرفیت فضای مجازی و ارتباط‌گیری مؤثر، زمینه‌سازی تربیت نسل جوان و نوجوان جهت کادرسازی برای مدیریت بقاع متبرکه و مراکز افق و مهارت‌افزایی و توانمندسازی دانش‌آموزان در کلاس‌های طرح نشاط معنوی به‌عنوان اهداف اصلی طرح تابستانی «نشاط معنوی» ۱۴۰۱ ذکر شده است.

وی تصریح کرد: طرح تابستانی «نشاط معنوی» از اول تیرماه لغایت ششم مرداد ماه ۱۴۰۱ اجرا خواهد شد و مخاطبین آن دانش‌آموزان رده سنی هشت تا ۱۸ سال هستند؛ همچنین ویژه‌برنامه جشن «ولایت علوی، اکمال دین نبوی» همزمان با این طرح اجرا خواهد شد.

به گفته وی، در راستای اجرای طرح تابستانی «نشاط معنوی» آموزش مهارت‌های خیاطی، نقاشی روی پارچه، تزیین و چیدمان منزل، آشپزی و سفره‌آرایی، تولید محصولات خانگی، بافتنی، تولید زیورآلات، پرورش گل‌های زینتی و آپارتمانی، نویسندگی، چرم‌دوزی، عروسک‌بافی، نمدبافی، قالی‌بافی، گلیم‌بافی برای دختران و همچنین مهارت‌های تاسیسات ساختمان، تعمیر لوازم برق، نجاری، خوشنویسی با خودکار، نویسندگی، مدیریت مالی، آموزش رایانه و امور مربوط به آن (فتوشاپ، پاورپوینت، اکسل، تایپ و غیره)، معماری، مداحی، سرود و تواشیح برای پسران در نظر گرفته شده است.

عادل اظهار داشت: در این طرح کلاس‌های آموزشی معارفی شامل روخوانی، روان‌خوانی و حفظ قرآن کریم، احکام و تجوید الصلاه، آداب اجتماعی و شناخت فضای مجازی توسط مُبلغین و دانشجویان علوم قرآنی برگزار می‌شود؛ همچنین آموزش مهارت‌های ده‌گانه زندگی شامل مدیریت هیجان و کنترل خشم، ارتباطات موثر، حل مسئله و تصمیم‌گیری، مدیریت استرس و غیره توسط مربیان سبک زندگی برگزار خواهد شد.

معاون سازمان اوقاف گفت: بقاع متبرکه‌ای که دارای ظرفیت اردویی هستند، به‌عنوان مقصد انتخاب و با حضور مربیان و مُبلغین اعزامی، نسبت به اجرای برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و تفریحی اقدام می کنند؛ در این شیوه دانش‌آموزان در قالب یک اردوی یک روزه، ضمن بهره‌مندی از طبیعت و فضای اردویی، از برنامه فرهنگی مبلغین بهره‌مند می شوند.

وی با بیان اینکه بر اجرای طرح به‌ صورت مشارکتی تاکید شده، گفت: در این شیوه ( طرح به‌صورت مشارکتی) با تعامل با نهادهای همسو از قبیل بسیج، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزان، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادارات کل فنی و حرفه‌ای، گروه‌های خودجوش فرهنگی و غیره این طرح برگزار می‌شود؛ ثبت‌نام متربیان، حمایت‌های مادی، اجرای کلاس‌های ورزشی و هنری با آن نهادها و مجموعه‌هاست و در اختیار دادن فضا، ظرفیت خیمه معرفت و اجرای کلاس‌های فرهنگی و معارفی و همچنین پذیرایی با ادارات اوقاف و بقاع متبرکه است.