به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، ابوالفضل حسنآبادی مدیر مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی اظهار کرد: حدود ۱۰۰ هزار نسخه خطی در این مرکز نگهداری میشود که بخشی از فرهنگ و هنر خراسان همچون هنر خوشنویسی و تذهیب در این نسخ بهویژه در قرآنهای آن قابلمشاهده و بررسی است.
وی از خراسان بهعنوان یکی از قطبهای خوشنویسی کشور نام برد و گفت: کاتبان خوبی در دورههای مختلف تاریخی در این سرزمین داشتیم که حتی برخی از آنها هنوز شناخته و معرفی نشدند، بهطور مثال محمدصادق نیشابوری، ازجمله این کاتبان است که همعصر شاه محمود نیشابوری نیز بوده است و آثاری از این کاتب در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی وجود دارد.
حسنآبادی اضافه کرد: بیتردید دیدن خطوط استادان متقدم توسط خوشنویسان نقش اثرگذاری در ادامه راه آنها دارد، در این راستا مرکز نسخ خطی این آستان مقدس آماده همکاری با محققان و استادان خوشنویس بوده است و هنرمندان میتوانند از مرقعات و کتابهای خوشنویسان دورههای گذشته تاریخی در این مرکز استفاده کنند.
اجرای همنویسی حدیث سلسله الذهب
همچنین در این مراسم، ماکت کتاب ترجمه فارسی «چهل حدیث به نظم» که توسط شاه محمود نیشابوری به خط نستعلیق ۷ سطری در ۸ ورق نوشتهشده است، رونمایی شد. این اثر منظوم توسط حسین بن سیفالدین الهروی ترجمهشده و ازجمله آثار مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی به شمار میآید.
اجرا ویژهبرنامه هم نویسی حدیث سلسله الذهب توسط ۱۱۴ خوشنویس خراسانی در مقابل دیدگان مردم هنردوست نیشابور نیز پایانبخش این گردهمایی بزرگ بود.
گفتنی است، نشان زرین قلم، ویژه نکوداشت شاه محمود نیشابوری و به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی طراحیشده است. ازآنجاییکه این خوشنویس بزرگ، کاتب نخستین قرآن کریم بهصورت کامل به خط نستعلیق است و به «زرین قلم» نیز ملقب بوده، قرار است این نشان در قالب برگزاری دوسالانهای در آینده به خوشنویسانی که قرآن کریم را بهصورت کامل به خط نستعلیق کتابت کردند، اهدا شود.
Friday, 22 November , 2024