به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، حجتالاسلام «محمد نوروزپور» اظهار داشت: هشت هزار و ۷۶۷ بقعه در کشور وجود دارد که از این تعداد شش هزار و ۶۰۰ امامزاده، قبور انبیا، شهدای شاخص و مشاهیر هستند.
وی افزود: مدیریت این بقاع متبرکه با مردم است، یعنی بقاع متبرکه از سوی مردم مدیریت میشوند و هر بقعه دارای تعداد سه تا پنج نفر هیئتامنا از میان مردم و نخبگان هر شهر و روستا هستند که تمامی امور مربوط به آن از جمله فعالیتهای عمرانی، خدماتی، بهداشتی، فرهنگی، اجتماعی و غیره با آنها است.
وی با بیان اینکه ۲۵۰۰ بقعه در سطح نقاط مختلف کشور فعال هستند، افزود: از این تعداد برنامه های ویژه این سازمان در ۱۲۰۰ بقعه شاخص و فاخر به صورت مستمر در حال اجرا است.
نوروزپور ادامه داد: در این ارتباط مأموریت مراکز افق در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است، یعنی هیئت امنای بقاع متبرکه ذیل این حوزهها فعالیت میکنند و طبق دستورالعملی که از سوی سازمان اوقاف در اختیار ایشان قرار گرفته، نسبت به اجرای برنامهها اقدام میکنند.
وی اظهار داشت: البته هیات های امنا بقاع، علیرغم این برنامهها، طرحهای خلاقانهای را نیز در سطح بقاع اجرا میکنند که نسبت به زیستبوم مناطق مختلف متفاوت است. در حال حاضر در بحث حوزه اجتماعی مراکز افق، برنامه قرار دوازدهم اجرا میشود که طی اجرای آن و در روزهای دوازدهم هر ماه بستههای معیشتی به نام امام عصر(عج) تهیه شده و در اختیار نیازمندان قرار میگیرد.
شمیم خدمت
نوروزپور بیان کرد: در همین زمینه طرح «شمیم خدمت» نیز برای زنان سرپرست خانوار و بیسرپرست اجرا میشود که طی آن کارگاههایی در جوار بقاع متبرکه راهاندازی شده که زمینه اشتغال این بانوان را فراهم کرده است. تاکنون چندین هزار نفر از بانوان بیسرپرست و یا سرپرست خانوار در این طرح شرکت کرده و در مشاغلی همچون قالیبافی، گوهرتراشی، خیاطی و غیره برای خود صاحب شغل و درآمد شدهاند.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه واقفان و خیران فراوانی در این طرحها شرکت کرده و با وقفهای خود زمینه را برای اشتغال این بانوان فراهم کردهاند، اظهار کرد: برخی واقفان با وقف یک یا چند چرخ خیاطی و … به بانوان کمک میکنند که با خیاطی آشنا شده و بتوانند در ادامه شغلی به دست آورده و مخارج خانواده را تأمین کنند.
وی گفت: هیات امنای بقاع متبرکه نیز در ادامه این روند به بانوان کمک میکند تا بتوانند محصولات خود را در حوزههای داخلی و خارجی به فروش رسانده و به کسب درآمد دست پیدا کنند. لذا اشتغالآفرینی یکی از برنامههای مهم بقاع متبرکه کشور در زمینه اجتماعی است. بنابراین، بهرهگیری از ظرفیت بقاع در حوزه اشتغالزایی زمینه را برای کسب درآمد نیازمندان و نیز برای خود بقاع متبرکه فراهم میکند. در حوزه فرهنگی مراکز افق در بقاع متبرکه نیز برنامههای ویژهای در طول سال به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان اجرا خواهد شد.
اعزام مبلغ دینی
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف تصریح کرد: طی ماه رمضان سازمان اوقاف اقدام به اعزام مبلغان به بقاع متبرکه شاخص سراسر کشور میکند. این مبلغان با حضور در بقاع متبرکه نسبت به برگزاری جلسات روخوانی، روانخوانی و تفسیر قرآن کریم اقدام میکنند. همچنین، برنامه افطاری ساده نیز طی ماه رمضان امسال در بقاع متبرکه اجرا خواهد شد.
نوروزپور با اشاره به اینکه هزینه برنامهها همگی از سوی موقوفات بقاع و افراد خیر تأمین میشود، بیان کرد: ۷۰ درصد این هزینهها از سوی موقوفات بقاع و مردم و حدود ۳۰ درصد نیز از محل موقوفات منطبق تأمین میشود. برپایی نماز اول وقت در ماه رمضان و نیز جلسات سبک زندگی اسلامی، آشنایی با مفاهیم قرآنی، اخلاق و تدبر در قرآن و … نیز از برنامههای حوزه فرهنگی بقاع متبرکه در ماه رمضان خواهد بود.
وی افزود: در حوزه قرآنی مراکز افق نیز موضوع حفظ قرآن به صورت ویژه در دستور کار بقاع متبرکه قرار دارد. برپایی کرسیهای تلاوت و جلسات حفظ قرآن در بقاع موجبات شکوفایی استعداد نوجوانان و جوانان در این زمینه میشود.
وی بیان کرد: یکی از برنامههای مهم بقاع متبرکه حضور مبلغان در این امکان متبرکه است که از وظایف ایشان میتوان به آشناسازی مردم و خیران با وقف پول و دیگر وقفها با توجه به نیازهای روز جامعه است. مبلغان در این راستا در محل بقاع حاضر شده و مردم را در جریان مسئله مهم وقف قرار میدهند.
نوروزپور در ادامه سخنان خود گفت: هماکنون همکاری خوبی بین بقاع متبرکه و مدارسی که در جوار این بقاع قرار دارند، انجام شده و مبلغانی که معمولا آخر هر هفته در بقاع حضور دارند، به مدارس رفته و برنامههای فرهنگی ویژهای را برای دانشآموزان اجرا میکنند. امیدواریم با همکاری میان مبلغان و مربیان امور تربیتی مدارس زمینه انس بیشتر دانشآموزان را با قرآن و مفاهیم فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، وی تصریح کرد: خیران و واقفان میتوانند از طریق پایگاه اطلاعرسانی سازمان اوقاف با هر نیتی که دارند، نسبت به ایجاد وقف اقدام کنند. همچنین، علاقهمندان میتوانند به ادارات اوقاف در سراسر کشور مراجعه کرده و نسبت به نیاز هر منطقه اقدام به ایجاد وقفهای نوین و جدید کنند. اتاقهای مشاوره وقف امروز در ادارات اوقاف و بقاع متبرکه شاخص ایجاد شده و نسبت به آگاهسازی مردم با وقفهای جدید اقدام میکنند.
Saturday, 23 November , 2024