یوسف بیدخوری اظهارداشت: از این تعداد ۲۲ طرح مربوط به تبدیل بناهای قدیمی به اقامتگاه و ۶ طرح مربوط به ساخت اقامتگاه به شیوه سنتی است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: خانهباغ ترشیزی در روستای باغان سبزوار، خانه قدیمی حاجیزاده در شهر نوخندان درگز و چند خانه تاریخی در روستاهای ریاب و قوژد گناباد از شاخصترین و ارزشمندترین بناهایی است که برای آنها موافقت اولیه اقامتگاه بومگردی صادر شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۴۵ اقامتگاه بومگردی در استان عنوان کرد: از نظر پراکندگی سرزمینی، شهرستانهای طرقبهشاندیز، گناباد، چناران، گلبهار، خواف، نیشابور، تربت حیدریه، کلات، کاشمر، بجستان و کوهسرخ دارای بیشترین تعداد اقامتگاه بومگردی هستند.
بیدخوری تصریح کرد:در سه ماه نخست سال جاری تعداد ۴ پروانه بهرهبرداری اقامتگاه بومگردی صادر و ۱۸ مورد نیز تمدید شده است.
وی با بیان اینکه در راستای توسعه کیفی اقامتگاهها مشاورههای لازم به متقاضیان ارائه میشود، گفت:ایجاد اقامتگاهها ضمن حفظ بناها و خانههای ارزشمند قدیمی و تاریخی که میراثی گرانسنگ به شمار میروند، به توسعه پایداراقتصادی سکونتگاههای روستایی کمک کرده و گردشگران و زائران خراسان رضوی از خدمات آنها برخوردار میشوند.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: اقامتگاههای بومگردی اماکن فرهنگی است که ضمن کمک به ترویج سبک صحیح زندگی و غذایی، اقدام به نمایش اشیا و ابزارهای قدیمی و مردم شناسی، البسه سنتی، آداب، رسوم و آیینهای فرهنگی، مذهبی و… میکند و فضایی با قابلیت تفریحات سالم را ارائه میدهند که میتواند ساعاتی گردشگران و شهروندان را از هیاهوی شهرها دور کرده و گذشته شیرین آنها را به یاد آورد.
- منبع خبر : تسنیم
Tuesday, 8 October , 2024