خشایار نیکزادفرد مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی از راه اندازی سامانه خانه مسافرهای ایران خبر داد و گفت: سامانه خانه مسافرها راه اندازی شد و اگر مراحل نهایی آن انجام شود؛ قابل واگذاری است. همچنین مراجعات را به حداقل رساندیم و سعی کردیم در این سامانه صاحبخانهها بتوانند خودشان اطلاعات را بارگذاری کنند. بیمه را نیز میتوان روی همین سایت با تخفیف ۲۵ درصد خرید. ما برای انتخاب مجری نیز به ادارههای کل میراث فرهنگی در استانها فراخوان دادهایم.
نیکزادفر گفت: تا کنون ۱۸ هزار و ۷۵۰ خانه مسافر در کشور ساماندهی شده است البته یک روایت وجود دارد که ۳۰۰ هزار خانه مسافر در کشور هست که تعداد زیادی از آنها ساماندهی نشدهاند ولی ما توانسته ایم بیش از ۱۸ هزار خانه مسافر را ساماندهی کنیم. همچنین در کشور ۴ هزار و ۳۹ صاحبخانه، ۱۸ هزار و ۷۵۰ خانه دارند. یعنی متوسط هر نفر مالک چهار و نیم خانه است. در خراسان رضوی هزار صاحبخانه با ۱۲ هزار خانه مسافر داریم یعنی هر فرد مالک ۱۲ خانه است.
وی ادامه داد: ممکن است یک نفر ساختمانی با ۸ واحد داشته باشد که همه آن واحدها را در سامانه خانه مسافرها با مجوزهای جداگانه ثبت کرده است چون برای هر واحد به او یک مجوز داده اند به تازگی در سیستم جدید اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری اعلام شده که به مالک یک ساختمان با مثلاً ۸ واحد تنها یک مجوز داده شود. مانند هتلها. در یک هتل شاید ۲۰ واحد اتاق باشد اما به همه آن مجموعه یک مجوز داده میشود.
وی افزود: استانهای مازندران، گیلان، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین خانه مسافرها را دارند. درصد پراکندگی نیز در استان خراسان رضوی از همه استانها بیشتر است. ظرفیت خانه مسافرها در سال گذشته ۶۶ هزار و ۹۲۸ تخت بوده است که خراسان رضوی با ۲۷ هزار تخت بیشترین میزان تخت را دارد. پس از آن استان مازندران و گیلان هست و کمترین میزان تخت را نیز استان اردبیل دارد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی ایرانگردی و جهانگردی گفت: هتلها خانه مسافرها را رقیب خود میدانند و گلایه میکنند که چرا وزارت میراث فرهنگی برای آنها سامانهای ایجاد کرده است درحالی که ما هیچ خانه مسافری را ایجاد نکردهایم بلکه این خانهها وجود داشتهاند ما تنها آنها را ساماندهی کردیم. ضمن اینکه مسافر هتل با مسافر خانه مسافر متفاوت است.
- منبع خبر : مهر
Saturday, 7 December , 2024