به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، حجتالاسلام احمد مروی ضمن عرض تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت صدیقه کبری، فاطمه زهرا(س)، به مقام معنوی و عظمت حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره و اظهار کرد: بر اساس روایات متعدد حضرت فاطمه زهرا(س) حقیقت شب قدر است؛ در شب قدر قرآن صامت نازل شد و فاطمه زهرا(س) محل نزول قرآن ناطق است زیرا تمام ائمه اطهار(ع) قرآن ناطق و حقیقت، تفسیر و باطن قرآن هستند.
وی به بیان مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا(س) در کلام و کتب اهل سنت اشاره و اضافه کرد: در بخشهایی از سوره مبارکه «دهر» آیاتی پیرامون شان و منزلت اهل بیت(ع) آمده و در ادامه بسیاری از اوصاف و نعمتهای بهشتی ذکر شده است اما از «حور العین» که غالبا در قرآن در عداد نعمتهای بهشتی آمده، سخنی مطرح نیست، «آلوسی» که از علمای معروف اهل سنت و وهابی است در خصوص چرایی این امر میگوید به دلیل نزول آیاتی از این سوره در خصوص حضرت فاطمه زهرا(س) و به احترام این بانوی بزرگوار، خداوند در این سوره نامی از حورالعین نیاورده است.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به مسئولیتی که زنان مسلمان فاطمی برعهده دارند، اشاره و با بیان اینکه توجه به سیره زندگی حضرت فاطمه(س) راهگشای بسیاری از مشکلات جامعه است؛ ابراز کرد: شخصیت والا، ابعاد وجودی و سیره و الگوی رفتاری حضرت فاطمه(س) در دفاع از ارزشهای دینی و ولایت، خانه داری، تربیت فرزند، همسرداری و تمامی حوزههای خانوادگی و اجتماعی سرآمد و برای زنان و مردان مسلمان الگوست.
وی با اشاره به تحریفات و انحرافات پس از رحلت رسول اکرم(ص) ابراز کرد: پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص) گروهی با نادیده انگاشتن آیات قرآن و سخنان روشن پیامبر(ص) به تحریف دین دست زدند؛ فاطمه زهرا(س) هنگامی که این تحریفات و اسلام حقیقی را در خطر میبیند، با شخصیت بزرگ انسانی، شناخت دقیق از اسلام و قدرت منطق و استدلال استوار خویش به میدان میآید، درب خانه اصحاب پیامبر(ص) میرود، در مسجد سخنرانی و خطبه میخواند، حقایق را بیان و با مردم اتمام حجت میکند؛ به طوریکه مطمئنا اگر آن روشنگریها، موضع گیریهای حق طلبانه و شجاعانه فاطمه زهرا(س) نبود، سرنوشت اسلام به گونه دیگری رقم میخورد.
مروی با تأکید بر اینکه حضرت فاطمه(س) مظهر یک زن مسلمان آنچنان که اسلام میخواهد، است، گفت: حضرت فاطمه(س) علیرغم تمام فعالیتها، اهتمام و جدیت در دفاع از اسلام در برابر انحرافات و مبارزه با ظلم، هیچگاه از همسرداری و رسیدگی به فرزندان نیز غفلت نکرد، به طوریکه در مسیر همسری و مادری سرمشقی بیبدیل و الگویی حیات بخش برای زنان و خانواده است؛ آن حضرت بهترین و همراهترین همسر برای امیرالمؤمنین علی(ع) و مهربانترین، دلسوزترین و مربیترین مادر برای فرزندان خویش بود.
وی با بیان اینکه متأسفانه نتوانستهایم آنگونه که باید فاطمه زهرا(س) را به جامعه معرفی کنیم، عنوان کرد: حجاب، پاکدامنی، عفت و فضیلتهای اخلاقی فاطمه زهرا(س) را نتوانستهایم آنگونه که شایسته است به جامعه معرفی کنیم و باید در این حوزه کار، تلاش و کار فرهنگی خوب صورت پذیرد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: اینکه امروز میبینیم برخی از بانوان و دختران ما در جامعه نسبت به برخی از ارزشهای دینی مانند حجاب بیتفاوت هستند و احساس مسئولیت نمیکنند بخشی از آن به خاطر کم کاری ما در آگاه سازی آنهاست؛ ما نتوانستهایم نسل جوان را در خصوص حجاب قانع و اقناع سازیم و با توضیح و استدلال نشان دهیم که حجاب مایه شخصیت، عزت، کرامت و فضیلت بانوان بوده و حرمت زنان و دختران مسلمان را حفظ و تأمین میکند و محدودیت نیست.
وی تصریح کرد: هرچند بر اساس گزارشات، عدهای مزدور و اجیر شده هستند که با حمایت مالی دشمن نوعی از پوشش و رفتار ناهنجار با فرهنگ اسلامی و ایرانی را در جامعه ترویج کنند؛ اما حجاب صرفا فرهنگی اسلامی نبوده بلکه فرهنگی ایرانی نیز هست. ایرانیان پیش از اسلام نیز حجاب داشته و در تمام دنیا حجاب امری تاریخی و مقبول بوده است، زیرا حرمت زنان را حفظ میکند.
مروی خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که در حوزه حجاب رفتار ناهنجار دارند، مسلمان و معتقد و علاقهمند به ارزشهای دینی هستند، اگر با آنها صحبت شود غالبا حقیقت را میپذیرند؛ چه کسی عزت، کرامت، احترام و حرمت نمیخواهد؟ اما متأسفانه نتوانستهایم با آنها ارتباط مؤثر برقرار کنیم و موجی در برابر تبلیغات ضد دینی ایجاد کنیم؛ باید حقایق دین و فضیلتهای دینی و اخلاقی را به زبان خوب و از موضع دلسوزی بیان کرد.
وی اظهار کرد: بی حجابی برای هیچکس قابل قبول نیست، دردآور است که در جامعه اسلامی انسان شاهد بیحجابی از ناحیه بانوان مسلمان باشد؛ منتهی لعن و نفرین کردن مشکلی را حل نمیکند، باید کار و تلاش فرهنگی و رسانهای کرد و وظیفه سنگینی در این خصوص داریم.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به احیای جلسات سنتی و خانگی قرآن تأکید کرد و گفت: روضههای خانگی از بسترهای بسیار خوب برای ترویج فرهنگ دینی است؛ این جلسات یکی از مصادیق تعظیم شعائر الهی بوده که باید قدر آنها را دانست.
بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، وی با بیان اینکه سنت روضههای خانگی نباید به دست فراموشی سپرده شود، خاطرنشان کرد: جلسات روضههای خانگی و دورههای قرآن یکی از کانونهای مهم ارتباط اجتماعی و ترویج فرهنگی دینی در جامعه هستند؛ این جلسات علاوه بر اینکه به انتقال و ترویج فرهنگ دینی جامعه کمک میکند کارکردهای دیگری از جمله تقویت ارتباطات خانوادگی و ایجاد الفت میان مسلمانان نیز دارد.
مروی اظهار کرد: سنتهای حسنه قدیمی را باید حفظ کنیم و اجازه ندهیم منسوخ و نابود شوند، نفس گردهم جمع شدن عدهای از مؤمنان موجب مهربانی، همسویی و الفت بین قلوب میشود؛ اگر جوانان با جلسات مذهبی و تجمعات مؤمنانه انس نداشته باشند، فضای مجازی جایگزین آن خواهد شد، برخی نسبت به وقت گذرانی زیاد جوانان و نوجوان در فضای مجازی گلهمند هستند، بباید برای نسل جوان فرصتهایی را فراهم کرده و این جلسات مذهبی از فرصتهای بسیار خوبی است که دین در اختیار ما گذاشته است.
- منبع خبر : ایسنا
Friday, 22 November , 2024