به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، در آستانه عرفه، خادمان حرم امام حسین و حضرت عباس علیهمالسلام در حال آمادهسازی کربلا به منظور حضور حداکثری زائران در این قطعه از بهشت هستند. همچنین نیروهای حشدالشعدی امنیت زائران عرفه را بر عهده گرفتهاند.
شستوشوی بینالحرمین در آستانه عرفه
هر ساله میلیونها عاشق از کشورهای مختلف برای زیارت امام حسین علیهالسلام در روز عرفه به کربلا مشرف میشوند که البته در ۲ سال گذشته به دلیل اینکه عراق هیچ ویزای زیارتی صادر نکرد، زائران ایرانی از توفیق تشرف به این نقطه از بهشت محروم بودند.
اما امسال علاوه بر اعزام زائران به عتبات به صورت هوایی، با برداشته شدن ویزای زمینی عراق برای کاروانها، سفرهای زیارتی به عتبات رونق گرفته است و از ۱۳ تیرماه که با موافقت سازمان حج و زیارت سفر زمینی عتبات به صورت انفرادی برای عرفه مجاز شد، بسیاری کوله بار سفر را بسته و آماده سفر به عراق شدهاند تا در مراسم عرفه شرکت کنند.
در عراق روز عرفه همزمان با ایران شنبه ۱۸ تیرماه است و زائران از ۱۳ تیرماه امکان عبور از مرز مهران و شلمچه را به صورت انفرادی داشتهاند که به گفته مسؤولان سازمان حج و زیارت، این روند تا ۱۸ تیرماه ادامه دارد و پس از این زمان همه زائران باید در قالب کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت به عتبات سفر کنند.
کاهش نسبی بلیت پرواز عتبات با برقراری سفر زمینی
با باز شدن مسیر زمینی عتبات، برخی از شرکتهای هواپیمایی تا حدودی هزینه بلیت پرواز نجف را کاهش دادهاند؛ به طوری که بلیت پرواز نجف از ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون تومان کاهش یافته است. البته هنوز برخی دیگر از شرکتهای هواپیمایی به بالا بودن هزینه بلیت پرواز اصرار دارند و حاضر به کاهش آن نیستند. چرا که با توجه به گرمای هوا، برخی از زائران عتبات در عرفه ترجیح میدهند به صورت هوایی عازم عراق شوند و این ایرلاینها از مدتها قبل پروازها را چارتر کردهاند و واسطهها نیز به فکر سودجویی از زائران عتبات هستند.
با این وجود، هماکنون سفر زمینی و هوایی عتبات در عرفه برای همه مشتاقان زیارت عتبات برقرار است و عاشقان حسینی با داشتن گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار و کارت واکسیناسیون (تزریق ۲ دُز واکسن کرونا) به عراق مشرف شوند. در سفر عتبات نوع واکسن مطرح نبوده و نیازی به انجام آزمایش PCR نیست.
هزینه بلیت پرواز عتبات در عرفه چقدر است؟
تفاوت اصلی در سفرهای زمینی و هوایی به عتبات به صورت انفرادی، هزینه بلیت است؛ به طوری که بلیت پرواز به نجف برای یک طرف حداقل با قیمت سه میلیون تومان عرضه میشود و اگر زائری قصد داشته باشد به صورت هوایی نیز به کشور بازگردد، باید همین مبلغ و البته گاهی کمی کمتر یا بیشتر از آن را برای بلیت نجف ـ تهران در نظر بگیرد. البته این مبلغ با برخی از ایرلاینهای داخلی برای پرواز دو طرفه به ۱۰ میلیون تومان هم میرسد.
عوارض خروج از کشور زائران زمینی و هوایی عتبات
در کنار این هزینه، عوارض خروج از کشور برای زائرانی که به صورت هوایی عازم عتبات میشوند، برای بار اول ۳۷ هزار و ۵۰۰ و برای بار دوم به بعد ۴۵ هزار تومان است. این امر در حالی است که زائران سفر زمینی عتبات، پس از رسیدن به مرز شلمچه یا مهران، برای عوارض خروج از کشور برای بار اول ۱۲ هزار و ۵۰۰ و برای بار دوم به بعد ۱۵ هزار تومان باید بپردازند.
کرایه تاکسی برون شهری در عراق
بعد از ورود به فرودگاه نجف، تاکسیها هزینه حدود ۱۵ هزار دیناری معادل ۳۰۰ هزار تومان به مقصد حرم امام علی علیهالسلام دریافت میکنند و برای تشرف به کربلا نیز از نجف تا کربلا تاکسی دربست حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار دینار معادل ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان و اتوبوسها از ۸ تا ۱۲ هزار دینار معادل ۱۶۰ تا ۲۴۰ هزار تومان میگیرند.
همچنین از مرز مهران تا کربلا با اتوبوسهای عتبه حسینیه باید ۱۰ هزار دینار معادل ۱۰۰ هزار تومان و با تاکسی دربست از مرز مهران تا کربلا یا نجف باید بین ۱۸ تا ۲۵ دینار معادل ۲۶۰ تا ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنند. از مرز شلمچه این مبالغ کمی پایینتر است.
افزایش قیمت اسکان در هتلهای کربلا در آستانه عرفه/ اقامت ۳ روزه در کربلا چقدر تمام میشود؟
مقصد اصلی زائران عتبات در ایام عرفه، کربلاست. به همین دلیل هم زائران پس از زیارت امام علی علیهالسلام، عازم کربلا میشوند که هزینه حمل و نقل در عراق از شهری به شهر دیگر حداقل ۱۰ هزار دینار حدود ۲۰۰ هزار تومان است و هزینه درون شهری نیز از ۵ هزار دینار معادل ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود.
مهمترین دلیل بالا بودن هزینه سفر عتبات، اسکان است. در هفتههای اخیر هتلداران عراقی با افزایش قیمت اتاقها موجب بالا رفتن هزینه سفر با کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت هم شدهاند. نکته جالب اینجاست که بیشتر هتلداران عراقی هزینه اسکان را به دلار محاسبه میکنند.
اکنون کرایه هر شب اسکان در هتل معمولی که حدود هزار تا ۳ هزار متر با حرمهای مطهر فاصله داشته باشد، به ازای هر تخت با غذا از ۱۸ دلار (۵۵۸ هزار تومان) آغاز میشود و به ۴۰ دلار (بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) میرسد که این مبلغ به ازای هر تخت در هتل بدون در نظر گرفتن غذا از ۱۲ تا ۳۰ دلار (۳۷۲ تا ۹۳۰ هزار تومان) است. بر همین اساس، اسکان حداقل ۳ شب در یک هتل معمولی با غذا به طور متوسط ۲ میلیون هزار تومان خواهد شد.
البته در ایام عرفه گاهی موکبهایی نیز در اطراف حرمها و مسیر زائران راهاندازی میشود که تعداد محدودی دارند و عمدتا این موکبها در زمینه پذیرایی از زائران خدمت میکنند و نمیتوان به امید حضور در موکب، هتلی اجاره نکرد. با این وجود، برخی از ایرانیان که در ایام اربعین به زیارت امام حسین علیهالسلام مشرف میشوند، دوستان عراقی دارند که در خانههای آنها اسکان پیدا میکنند. اما مسؤولان سازمان حج و زیارت و همچنین وزارت خارجه از زائران عرفه خواستهاند که در صورت نبود شناخت کافی از افراد، در خانهای اقامت نداشته باشند.
تفاوت قیمت سفر انفرادی عتبات با کاروانهای حج و زیارت
در صورتی که زائران بخواهند مدت کوتاهی در عراق حضور داشته باشند و فقط به زیارت حرمهای مقدس در کربلا و نجف مشرف شوند، بر اساس نوع اسکان هزینه متفاوتی باید بپردازند، اما هزینه حمل و نقل قابل چشمپوشی نیست و هزینه سفر برون شهری در عراق نسبتا بالاست.
اکنون سازمان حج و زیارت سفر عتبات را به صورت زمینی از ۴ میلیون و ۵۰۰ تا ۶ میلیون تومان و سفر هوایی را از ۱۱ تا ۱۲.۵ میلیون تومان اعلام کرده است که زائران در این بستههای زیارتی به مدت یک هفته در عراق حضور دارند و سه روز در نجف، سه روز در کربلا و یک روز در کاظمین اقامت میکنند و زیارت دوره حرم امامین عسکریین علیهمالسلام در سامرا نیز پیشبینی شده است که البته هزینههای سفر زائران با کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت با احتساب بیمه، امنیت و سایر خدمات است. در حالی که زائران انفرادی سفر عتبات بدون بیمه به این سفر مشرف میشوند و سازمان حج و زیارت نسبت به مشکلات احتمالی برای آنها مسؤولیتی ندارد.
سفر خانوادگی کوتاهمدت به عتبات در عرفه چقدر میشود؟
همچنین در سفرهای انفرادی باید زائران هزینههای تشرف به سامرا یا سایر اماکن زیارتی را نیز در نظر بگیرند. همچنین بازگشت به ایران از کربلا و نجف هم هزینهای حدود ۱۰ تا ۳۰ هزار دینار (۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان) دارد. علاوه بر این، آنهایی که قصد بازگشت هوایی به کشور را دارند باید دقت کنند که هزینه تاکسیها از نجف تا فرودگاه حدود ۱۵ تا ۲۵ هزار دینار (۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان) است.
به گزارش فارس، با توجه به هزینههای سفر عتبات در عرفه، یک خانواده چهار نفره که قصد زیارت امام حسین در روز عرفه را از طریق مرز زمینی و البته بدون کاروان حج و زیارت داشته باشد، برای سفر سه روزه به عراق از طریق مرز زمینی باید حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان در نظر بگیرد. این مبلغ برای سفرهای هوایی ۲ برابر میشود.
Tuesday, 8 October , 2024