به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، تعداد کاروانهای هوایی عتبات محدود است و زائران از نبود این نوع اعزامها به ویژه تا نیمه شعبان گلایه میکنند و میگویند که «چرا فقط کاروانهای زمینی ظرفیت دارند؟»
بسیاری از دفاتر زیارتی از نبود ظرفیت خالی سفرهای هوایی عتبات خبر میدهند. یکی از مدیران دفاتر زیارتی محمدمهدی حسینی میگوید که «ظرفیتهای هوایی به برخی از نهادها و سازمانها پیش فروش شده است.»
سالهای گذشته سازمان حج و زیارت محدودیتی برای شرکتهای مجری اعزام عتبات درنظر گرفته بود؛ به طوری که در ایام مناسبتی باید ظرفیت را افزایش میدادند و امکان عرضه بلیتها به نهاد خاص به حداقل میرسید.
امسال اما برخی از شرکتهایمجری، سفرهای هوایی و حتی اسکان در هتلهای نوع الف را محدود به افراد و سازمانهای خاص کردهاند. این در حالی است که معاون سازمان حج حمیدرضا محمدی میگوید که با چنین اقداماتی برخورد میکنیم و «باید بخش قابل توجهی از ظرفیت کاروانها در ایام مناسبتی با زائران عادی تکمیل شود.»
کاروانهای غیرمجاز عتبات سفرهای هوایی در شعبان را به بیش از ۲۰ میلیون تومان رساندهاند، در حالی که هزینه این سفرها با خدمات مشابه با کاروانهای رسمی حداکثر ۱۷ میلیون تومان است. مدیر کاروان غیرمجاز عتبات عباس مرادی میگوید که «ما از شرکتهای مجری هتل اجاره میکنیم آن هم با قیمت بالاتر.» این در حالی است که برخی از دفاتر زیارتی به دلیل نداشتن ظرفیت در اسکان، اعزام برخی از کاروانها را در اوایل شعبان (اواخر بهمن) لغو کردهاند.
مدیر یکی از شرکتهای مجری عتبات که خواست نامش فاش نشود، میگوید که «قیمت اعزامهای رسمی در ایام مناسبتی که متقاضی زیادی دارد، پایین است و اعزام با این مبالغ بهصرفه نیست.» در مقابل مدیر کاروان عتبات حمید رحیمزاده میگوید که «شرکتهایمجری ارز با نرخ دولتی برای اعزامها میگیرند اما باز هم توقع گرفتن هزینه بالاتر از زائران را دارند.»
«ارائه ارز به نرخ پایینتر از بازار به شرکتهای مجری فقط متناسب با اعزام زائران و جلوگیری از اجاره هتلهای گارانتی شده به کاروانهای غیرمجاز» از مهمترین مواردی است که به عقیده کارشناسان میتواند مانع سواستفاده از مزایای دولتی در سفر عتبات شود. همچنین جلوگیری از اختصاص ظرفیت به افراد خاص یا حتی نهادها آن هم در ایام مناسبتی موضوعی است که سازمان حج و زیارت هم پیگیری آن را در دستور کار قرار داده است.
- منبع خبر : فارس
Saturday, 7 December , 2024