به گزارش پایگاه خبری زیارت نیوز، سیدصادق حسینی در این دیدار با بیان اینکه سفر هیات حج و زیارت ایران به عراق به منظور تسهیل امور سفر زائران ایرانی به عتبات عالیات صورت گرفته است، گفت: شیوع کرونا اعزام زائران ایرانی به عتبات را متوقف کرده و به حداقل رسانده بود؛ چرا که ما در گذشته اعزام یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال غیر از اربعین را نیز داشتهایم و حتی در ایام اربعین حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ایرانی مشرف میشدند. متقابلاً زائران عراقی نیز به ایران سفر میکردند که با شیوع کرونا این اعزامها نیز متوقف شد.
او افزود: از حدود چهارماه قبل سفرهای عتبات عالیات را از سر گرفتیم و در این مدت ۵۸ هزار ایرانی به عراق سفر کردند که در عید نوروز ۱۵ هزار ایرانی به صورت هوایی به عتبات اعزام شدند که این اعزامها هم بر اساس پروتکلهای بهداشتی تدوینشده صورت گرفت.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه بازگشایی مرزهای زمینی را با توجه به درخواست مکرر مردم پیگیری میکنیم، افزود: تنها مانعی که برای سفرهای زمینی وجود داشته، ویروس کرونا بوده است که در ملاقات با وزیر بهداشت، تاکید کردیم کرونا در ایران به شکل خوبی کنترل شده است و ۷۵ درصد مردم ایران واکسن کرونا تزریق زدهاند و از این حیث وضعیت مناسبی نسبت به کشورهای منطقه وجود دارد که انشاءالله با مساعدت لازم دستاندرکاران ذیربط زائران ایرانی بتوانند زمینی هم به عتبات سفر کنند و زائران عراقی هم متقابلاً به زیارت مشهد و اماکن متبرکه ایران مشرف شوند.
حسینی با بیان اینکه ارتباط مذهبی و موضوع زیارت پیوند میان کشورهای مسلمان را عمیقتر میکند، اظهار کرد: ما به عنوان سازمان حج و زیارت وظیفه داریم نسبت به توسعه فرهنگ زیارت اهتمام جدی داشته باشیم و این کار را با جدیت دنبال میکنیم.
وی افزود: یکی از موضوعات مدنظر راهاندازی خط ریلی برای تسهیل امور تردد زیارتی میان کشورهای مسلمان است که این اتفاق میتواند به تعمیق پیوند اسلامی بین جامعه شیعه و حتی علاقهمندان زیارت منجر شود که دستاندرکاران مربوطه میتوانند برای نیل به این هدف اهتمام داشته باشند و میتوان نام این خط ریلی برای زیارت را خط «ولایت» گذاشت.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تشکیل «اتحادیه اماکن زیارتی جهان تشیع» برای پیوند و انسجام بیشتر جهان اسلام ثمربخش است، یادآور شد: این اتحادیه میتواند همافزایی لازم را ایجاد کند که موضوع مربوطه را با تولیت آستان مقدس علوی مطرح کردیم.
شیخ المسعودی، رییس حج و عمره عراق نیز در این دیدار گفت: ما از تبادل زائر میان دو کشور خوشحال میشویم؛ زیرا گردشگری مذهبی علاوهبر تاثیرات اقتصادی، بر فرهنگ معنوی ملتها نیز تاثیر دارد و علاوهبر اینکه دولتها با هم تعامل میکنند، باعث دوستی و تعامل میان ملتها هم میشود.
رییس حج و عمره عراق درباره بازگشایی راه زمینی، اظهار کرد: این موضوع اهمیت زیادی دارد، نه تنها سفر زمینی عتبات به عراق باید صورت گیرد، بلکه ما خواهانیم سفر عمره و حج هم به صورت ترانزیت از عراق به عربستان صورت گیرد. قبلا هم خیلی از کشورها به صورت زمینی از عراق راهی عربستان میشدند.
در ادامه این نشست طرفین درباره موضوع حج تمتع امسال و دعوت عربستان سعودی و برنامهریزیهای صورتگرفته درباره اعزام ها و خدمات، رایزنی و گفتوگو کردند.
سفر هیأت ایرانی به عراق با هدف پیگیری بازگشایی مرز زمینی و بررسی راهکارهای کاهش هزینه سفر عتبات انجام شده است.
Monday, 25 November , 2024